Sport Fysiotherapie

Om de kwaliteit van de geregistreerde sportfysiotherapeut in de markt duidelijk te onderscheiden van 'andere therapeuten'  heeft de beroepsvereniging van de sportfysiotherapeuten het merk NVFS Sportfysiotherapeut® laten deponeren. Fysiotherapiepraktijk “Bergambacht” beschikt over een NVFS Sportfysiotherapeut® in de persoon van Kees Bakker.

 

De NVFS Sportfysiotherapeut® is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in sport, sporters en de behandeling van sportgerelateerde blessures. Na zijn studie fysiotherapie heeft hij zich verder geschoold tot sportfysiotherapeut. Daardoor weet hij exact welke eisen een sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met lichaam en geest doet en is hij bekend met de motivatie van de sporter.
 

De NVFS Sportfysiotherapeut® onderscheidt zich van de gewone fysiotherapeut door een grotere kennis van verschillende sporten, de juiste begeleiding van (top)sporters en de preventie en/of behandeling van sportblessures. Binnen de behandeling en begeleiding van sporters kan een goede analyse gemaakt worden van de sportspecifieke eisen die aan het lichaam gesteld worden. De behandeling richt zich niet alleen op het bestrijden van de lichamelijke klachten maar ook en vooral op het traject om de sporter te begeleiden in de herstelfase naar een verantwoorde terugkeer op het oude niveau.

Een NVFS Sportfysiotherapeut® is tevens in staat om sporters tijdens hun trainingen en wedstrijden te begeleiden. Daarmee wordt voorkomen dat bepaalde blessures telkens opnieuw de kop opsteken.

Kees ondersteunt al jaren de Gewestelijke schaatsselectie Zuid-Holland, behandelt eventuele blessures en begeleidt deze ploeg tijdens de NK afstanden en NK allround.

Daarnaast is hij al jaren de vaste clubfysiotherapeut van voetbalvereniging Bergmbacht waarvoor hij aanspreekpunt is bij blessures en waarvoor op maandagavond een sportspreekuur is ingericht en hij een avond in de week beschikbaar is in de nieuwe, fraaie behandelkamer die deze vereniging rijk is.

Adres

Meidoornstraat 5

2861 VJ  Bergambacht

 

Openingstijden

Ma-Do: 07:00 - 22:00

Vrij:      07:00 - 20:00

Zat:      09:00 - 12:00
Zon:     Gesloten

 

Facebook

  • Wix Facebook page

Contact

Telefoon: 0182 - 352060

info@fysiofitness-bergambacht.nl