Senioren Fitness

Ook voor de wat oudere sporter bieden wij een verantwoord bewegingsprogramma. Een tegenwoordig veelgehoorde slogan zegt: "DE OUDEREN HEBBEN DE TOEKOMST".


De Nederlandse bevolking wordt steeds ouder en wat belangrijker is: gezond ouder! Dat gaat vaak niet vanzelf en steeds meer ouderen beseffen dat ze daar zelf veel aan kunnen doen. Een gezonde leefstijl bijvoorbeeld waarin voeding een belangrijke rol speelt  maar waarin beweging steeds meer het belangrijkste aandachtspunt lijkt te worden. Allerlei bewegingsvormen en mogelijkheden verschijnen dan ook tegenwoordig op de markt voor deze categorie mensen.
 

Het belangrijkste is echter niet de uitgebreidheid van het aanbod maar de deskundigheid van de lesgevers/instructeurs op het gebied van de specifieke aandachtspunten en problemen, die het ouder worden nou eenmaal met zich meebrengt. Verder is uiteraard het sociale apect van groot belang.

In een gezellige, sfeervolle omgeving sporten met leeftijdsgenoten. Weten dat er goed rekening wordt gehouden met ieders individuele belastbaarheid. Als de houdings- en bewegings specialist bij uitstek is de fysiotherapeut het beste in staat om deze mensen te begeleiden.
 

Bij Fysio-Fitness speelt leeftijd geen rol. Een grote groep sportieve senioren komt wekelijks naar het fitnesscentrum voor een training en we zijn er trots op dat zelfs een aantal 80-plussers nog vol enthousiasme onze lessen volgen. Tot voor kort bleven mensen als ze te kampen kregen met allerlei klachten en aandoeningen, thuis en werden inaktief. Het is echter tegenwoordig genoegzaam bewezen dat juist in die situaties gedoseerd bewegen enorme verbeteringen kan opleveren.


Dat betekent dat er niet alleen gewerkt wordt aan krachtverbetering maar ook aan het behoud van lenigheid en wat het allerbelangrijkst is voor ouderen: trainen voor verbetering van het evenwicht waardoor het gevaar om te vallen flink kan worden verminderd.


Onze (sport)fysiotherapeuten en ervaren instructeurs staan altijd klaar om juist de wat oudere sporter wegwijs te maken en verder te begeleiden in een verantwoord bewegingsprogramma. U bent van harte uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen.

 

Voor senioren bestaat ook de mogelijkheid om zich op te geven via de SWOBV(Stichting Welzijn Ouderen Bergambacht en Vlist)  Tussen september en juni kunt u daarvoor terecht op dinsdagmiddag en op donderdagmiddag van 15.00 - 16.00 uur, 

Verantwoord bewegen o.l.v. Rina is gegarandeerd evenals de gezelligheid van samen bewegen!

Adres

Meidoornstraat 5

2861 VJ  Bergambacht

 

Openingstijden

Ma-Do: 07:00 - 22:00

Vrij:      07:00 - 20:00

Zat:      09:00 - 12:00
Zon:     Gesloten

 

Facebook

  • Wix Facebook page

Contact

Telefoon: 0182 - 352060

info@fysiofitness-bergambacht.nl